Uitleg Open podium

Veel mensen vragen wat het podium nu eigenlijk inhoudt.

Open Podium Huzum is twaalf weken lang een culturele ontmoetingsplek om bewoners in Huizum-West te verbinden.

Het is een podium waar bewoners bijvoorbeeld kunnen zingen, dansen, muziek maken, een verhaal vertellen of een gedicht voordragen. Het is geen talentenjacht, je hoeft niet perfect te zijn om anderen te inspireren. Ook scholen en (culturele) ondernemers uit de wijk doen mee. Elke week een mix van verschillende optredens en bijzondere verhalen.

Gewone wijkbewoners komen vertellen aan de hand van een thema. Misschien ken je de tv-serie De Geknipte Gast? Daar hebben we een eigen versie van gemaakt: kappers uit de wijk gaan een markant persoon interviewen op het open podium.

In het onderdeel Minibieb vertelt een buurvrouw of buurman over een boek wat hen heeft geraakt. En bij De Koffer vertelt een wijkgenoot over een bijzonder voorwerp. En een ander item gaat over de historie van de wijk.
De regisseur denkt met bewoners mee om zich voor te bereiden.

Zo leer je elkaar op een ongewone manier kennen tijdens een avondje uit in de wijk! Gewoon en toch bijzonder! Ieder mens heeft een verhaal. Kom het de komende 12 weken beleven bij Wilde Wijk!

Iedereen is welkom bij het Open podium, dus ook als je niet uit de wijk komt. Er is een trap, dus helaas niet voor iedereen toegankelijk.

Locatie: Floris Versterstraat 7
Tijd: inloop 19.30 uur, aanvang 20.00 uur

Dinsdagen: 10, 17, 24 en 31 mei en 7 en 14 juni 2022
Donderdagen: 23, 30 juni en 7, 14, 21, 28 juli 2022


Wilde Wijk is mede mogelijk dankzij VSBfonds, Over de Drempel,
Oranjefonds, Cultuurfonds (Kijlstra fonds), Mienskipfûns, Jumbo, wijkpanel Huizum-West, Hubo. En natuurlijk vele wijkbewoners als vrijwilligers!