Levensverhalen schrijven

In januari start de nieuwe cursus!

Vanwege het succes van de vorige groep wordt de cursus nog een keer gegeven! Speciaal voor bewoners van Huizum-West (en omliggende wijken).

Marga Claus begeleidt de groep gedurende 8 lessen. Je krijgt elke week een schrijfopdracht voor thuis. De verhalen worden besproken tijdens de les. Je leert van Marga verschillende manieren om bepaalde situaties uit je leven op papier te zetten. Het is leerzaam, helend, verbindend én gezellig!

De lessen kosten slechts €4 per les!
Vraag meer informatie op bij Froukje 06-55371144.

donderdag 11 januari
10.00-12.00 uur
Lokaal 111, DOAS, Floris Versterstraat 3
onder leiding van Marga Claus

Kosten €32 (8 lessen inclusief koffie/thee)

Levensverhalen schrijven

Cursus autobiografisch schrijven onder leiding van de bekende Friese auteur Marga Claus.
Marga neemt je mee in het schrijfproces. Aan de hand van opdrachten begin je met het schrijven van een kort verhaal. Vaak is dit een bijzonder moment in je leven geweest, bijvoorbeeld een herinnering uit je kindertijd. Flarden van gedachten of fragmenten uit je geheugen zijn vaak genoeg als uitgangspunt.

Tijdens het schrijfproces leer je verschillende vormen en stijlen en krijg je voorbeelden en tips. Je oefent met verhaalstructuren om het verhaal boeiend of verrassend te maken. Als je de slag te pakken hebt, kun je meerdere korte verhalen schrijven. Delen uit je verhalen die je openbaar wil maken, worden uiteindelijk gebundeld tot een Verhalenbundel.

Vervolgens ga je aan de slag om een verhaal voor te lezen tijdens Verhalenavond op vrijdag 17 november.